beroepsontwikkeling van sociaal werkers

Sociaal werkers staan midden in de samenleving en komen veel verschillende individuele en collectieve (hulp)vragen tegen. Door hun netwerken in de wijk weten ze welke hulp, aanpakken en activiteiten er al zijn. Daar sluiten ze bij aan. En samen met inwoners en cliënten onderzoeken ze wat nodig is en bedenken ze nieuwe aanpakken of verbeteren ze bestaande hulp.

Adviesvangers

Ben je benieuwd wanneer inwoners hulp echt als waarde- en zinvol ervaren en wat je anders zou kunnen doen? Met de methode Adviesvangers kijk je samen met inwoners naar wat echt werkt en wat (nog) beter kan. Dit levert nieuwe inzichten op voor nog beter sociaal werk. In de flyer Adviesvangers lees je er meer over. 

Participatiewaaier

Wil je op een laagdrempelige manier inwoners raadplegen, informeren en met hen samen activiteiten opzetten? Met de 10 makkelijk inzetbare werkvormen uit de ‘Participatiewaaier benut je de denk- en doekracht van inwoners. Zo kun je op een creatieve manier inwoners raadplegen om vervolgens samen vraagstukken in de wijk aan te pakken.